BOHO 2140

Werken Turnhoutsebaan

Van maandag 29 juli tot zaterdag 31 augustus 2013 voert De Lijn werken uit op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Van de Kerkstraat tot de Noordersingel wordt het asfalt op de tram-busbaan vernieuwd. Tegelijk worden de tramsporen op de kruispunten met de Helmstraat en de Bothastraat vervangen.

Tijdens de werken wordt de Turnhoutsebaan stadinwaarts afgesloten voor het doorgaand verkeer. Ook geldt er dan een parkeerverbod aan de onpare zijde van de straat.
Voetgangers kunnen de rijbaan oversteken via de bestaande oversteekplaatsen. Enkel ter hoogte van de spoorwerken is dit niet mogelijk. Hou bij het oversteken van de tram-busbaan wel rekening met niveauverschillen door het affrezen van het asfalt.

 

Omleiding stadinwaarts

Het doorgaand autoverkeer en de bussen (lijnen 30, 31, 242, 410, 411, 412, 415, 416, 417, 418, 420, 421, 427, 429) richting Rooseveltplaats worden via de Plantin en Moretuslei omgeleid.
Plaatselijk verkeer kan via de zijstraten tot aan de Turnhoutsebaan en wordt via de eerstvolgende zijstraat omgeleid. Hou er wel rekening mee dat de doorgang op de Turnhoutsebaan plaatselijk kan worden belemmerd door werfverkeer.
Staduitwaarts kan het autoverkeer gewoon blijven rijden, maar kunt u de Turnhoutsebaan niet kruisen.
Fietsers volgen een omleiding via de Sint-Janstraat en de Helmstraat, parallel aan de Turnhoutsebaan.

 

Onderbreking tramlijnen

In het weekend van 3 en 4 augustus worden de sporen op de kruispunten met de Helmstraat en de Bothastraat vernieuwd. Een week later, in het weekend van 10 en 11 augustus, wordt de tram-busbaan opnieuw geasfalteerd. Tijdens deze twee weekends rijden er geen trams over de Turnhoutsebaan. Tram 10 rijdt dan van Wijnegem via de Engelselei naar Silsburg. Tram 24 rijdt via de Ommeganckstraat en Berchem station naar Silsburg. Ook buslijn 34 volgt dan plaatselijk een omleiding.

Voor meer informatie over de werken kunt u terecht bij de werfcommunicator van De Lijn op 03 218 13 11 of op werken.ant@delijn.be. Meer info over de omleidingen van de bussen en de trams op www.delijn.be/omleidingen.

Werken Turnhoutsebaan
BijlageGrootte
2013 07 - infobrief T'houtsebaan.pdf185.01 KB